DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER

2017.10.14. 22:10

Elérhetővé vált Android operációs rendszeren futó mobilalkalmazásunk, mellyen nem csupán az eddig csak honlapunkon keresztül elérhető hírszolgáltatásunk válik elérhetővé, de bárhol a világon tájékozódni tud a legfontosabb tőzsdei és fizikai piaci terményárakról. Néhány héten belül elérhetővé válik iOS (Apple) operációs rendszeren futó mobilalkalmazásunk is. Mobilalkalmazásaink kezelése egyszerű, felhasználóbarát. Felhasználói leírás és az alkalmazás letöltése a cikken belül.

Az AgriMarket.hu elérhetővé tette felhasználóinak azt a mobilalkalmazást, mellyel Android operációs rendszert futtató telefonokon nem csupán publikációink, híreink lesznek elérhetőek, de pontos információkat tudnak kapni  a legfontosabb terménypiaci tőzsdékről.

Honlapunk és mobilalkalmazásunk teljesen szinkronizált, azaz ha bármelyiken új felhasználó regisztrál vagy jelszót változtat, a változás másodpercek alatt frissül a másikra.

Bizonyos átmeneti időre mindenkinek biztosítjuk azt, hogy kipróbálhassa nem csupán mobilalkalmazásunkat, hanem a honlapon elérhető más, kifejezetten az agrárvállalkozások számára kifejlesztett szolgáltatásokat.

Használati útmutató összefoglalója

Android operációs rendszerre fejlesztett alkalmazásunk telepítése nem különbözik más alkalmazás telepítésétől. A Google Play rendszeréből letöltve egyszerűen beléphetünk azzal az e-mail címmel és jelszóval, amivel a www.agrimarket.hu oldalra is belépünk. Ha nem emlékezünk jelszavunkra, könnyen kérhetünk jelszó emlékeztetőt a www.agrimarket.hu oldalon. De arra is van mód, hogy teljesen új e-mail címmel regisztráljunk.

Amennyiben bármilyen nehézség merülne föl a telepítés körül, kérjük kövesse lentebbi részletes leírásunk vagy hívja a +36-70-318-7232 telefonszámot.

A lentebbi ikonra koppintva/kattintva letöltheti az alkalmazás béta verzióját:

Feltelepítést követően egyszerűen azzal az e-mail címmel, amire küldjük a hírlevelet valamint a hozzátartozó jelszóval beléphet az alkalmazásba. Amennyiben nem emlékszik arra a jelszóra, ami az e-mail címéhez tartozik, úgy kattintson a következő linkre:

 

JELSZÓEMLÉKEZTETŐ

 

Így a jelszóemlékeztetővel már könnyen be tud lépni e-mail címével és jelszavával már nem csak a www.agrimarket.hu oldalra, hanem Android alkalmazásunkba is.

Amennyiben más e-mail címmel szeretne regisztrálni, mint amire kapja hírlevelünket, úgy kérjük kövesse a lentebbi eljárást. FIGYELEM, ugyanazzal az e-mail címmel nem engedi a rendszer regisztrálni, csak új e-mail címmel, mivel egy e-mail címhez egyszerre csak egy felhasználói fiók tartozhat.

Amennyiben az e-mail címével és a hozzátartozó jelszóval – Jelszóemlékeztető – rendelkezik, úgy ezek megadását követően koppintson telefonján a BEJELENTKEZÉS gombra. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kérjük kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.

Kérjük adja meg lentebbi adatokat, valamint azt a mobiltelefonszámot, amelyik telefonon használni kívánja alkalmazásunkat:

 

Miután megadta adatait – kérjük adja telefonszáma előtt mobiltelefonszolgáltatóját -, kérjük koppintson a TOVÁBB>> gombra:

 

Kérjük adja meg az Ön által kiválasztott jelszavát:

 

És pipálja ki felhasználói feltételeket:

 

Ezt követően a megadott e-mail címre aktiváló e-mail-t küld rendszerünk:

 

 Kérjük kattintson az Aktiválás linkre:

 

Ezt követően új e-mail címével regisztrálásra került:

 

Mely regisztrációról megerősítést kap e-mail-ben: 

 

Ezt követően új e-mail címével és választott jelszavával lépjen be alkalmazásunkba. FIGYELEM, ha azzal az e-mail címmel szeretne belépni, amire a hírlevelünket kapja, akkor azzal az e-mail címmel, illetve a hozzátartozó jelszóval – Jelszóemlékeztető .

 

Belépést követően az alkalmazás főoldala a párizsi árutőzsde (EURONEXT) árait mutatja. Mellette a Budapesti Tőzsdét (BÉT), majd a Chicagói Tőzsdét (CBOT), valamint az európai felvásárlási árakat. Alul pedig a devizaárfolyamokat:

 

Az egyes terményekre koppintva láthatjuk a tőzsdei kereskedési árakat, alul lásd malmi búza a párizsi árutőzsdén (EURONEXT):  

 

Amennyiben az egyes határidős árakat szeretnénk látni, koppintsunk rá a kívánt terményre:

 

Majd a jobb láthatóság érdekében fordítsuk el telefonunk kijelzőjét majd ujjunkat mozgatva láthatjuk az adott naphoz tartozó árakat:

 

Kiválaszthatjuk, hogy milyen időtávon lássuk a grafikon részletesen látva akár a trendeket:

 

Habár az alkalmazásunk tartalmazza a BÉT jegyzéseit is, mégis kiemelt mind közül a EURONEXT (Párizs) és a CBOT (Chicago). A CBOT alatt két búzajegyzés ár van. Az egyik európai búza ár értelemszerűen euro/tonna árban és az amerikai búza ár dollár/véka árban:

 

Az amerikai jegyzésű termények egy része helyi mértékegységben (dollár/véka) van:

 

Az alkalmazás alsó menüjében módunk nyílik arra, hogy a www.agrimarket.hu oldalon olvasható publikációkat, híreket az alkalmazáson is olvasni tudjuk:  

 

Az egyes híreket megnyitva a jobb felső sarokban meg tudjuk osztani másokkal, továbbá állíthatjuk a betűméretet:

Általános frissítési funkció ujjunkat lefelé mozgatva érhető el, így nem csupán a tőzsdei árak, hanem a hírek is frissülnek.

A BEÁLLÍTÁSOK gombra kattintva

– felhasználónevet tudunk váltani

– be tudjuk kapcsolni az értesítési funkciót, így egy új publikáció vagy hír megjelenése esetén az alkalmazás jelez Önnek

– akár az alkalmazáson keresztül is meg tudjuk változtatni jelszavunkat.

Ha bármilyen további kérdése van, állunk rendelkezésére az office@agrimarket.hu e-mail címen, illetve a +36-70-318-7232 telefonszámon.

 AgriMarket.hu

 

 

 

 


Kapcsolódó cikkek

AgriMarket.hu döntéstámogató rendszer

Összhangban az agráriummal, összhangban az árupiacokkal.
Az AgriMarket.hu döntéstámogató rendszere, szakterületén nem csupán piacvezető, szolgáltatásával évek óta egyedülálló Magyarországon.